2024. április 16.
Ez volt a lényeg a 11. héten

Ez volt a lényeg a 11. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Minden eddiginél gyorsabban terjedt a járvány hazánkban a múlt héten. Még az is előfordulhat, hogy nem enyhítések, hanem szigorítások jönnek 2 hét múlva. Igaz, mindeközben több mint félmillió magyar oltotta be magát tíz nap alatt, ezzel már a másodikak vagyunk az unióban.

 

Novák: szigorodhat a tartásdíj fizetési kötelezettség. „Jelenleg átnézzük a szabályozást, és igyekszünk szigorítani, mert az nem fordulhat elő, hogy valakinek a valóságban nagyobb a jövedelme, mint ami alapján a gyermekei tartásdíj-fizetési kötelezettségét megállapítják” nyilatkozta az Indexnek a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

 

Biden a héten egy interjúban gyilkosnak nevezte Putyint, aki válaszul jó egészséget kívánt az amerikai elnöknek.

 

Szerbia szombati legyőzésével kijutott női kézilabda válogatottunk a tokiói olimpiára. A győri selejtező torna utolsó meccsén 23-29-re ugyan kikaptunk Oroszországtól, de ez már nem számított, az ötkarikás részvétel megvan. Eddig 119 fős a magyar utazókeret. De mint a héten kiderült nem lehetnek majd külföldi szurkolók az olimpián és a paralimpián. A jegytulajdonosoknak visszatérítik a belépők árát.

 

A koronavírus-járvány miatt már így is sokan kiléptek a cégtől, mégsem sikerült béremelési megállapodást kötni BKV-nál a múlt héten, így sztrájk és felmondási hullám jöhet a fővárosi közlekedésieknél.

Fotó: MTI 

A hét száma: 528.000
Ennyien töltötték ki az újranyitásról szóló nemzeti konzultációt. 

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.