2024. április 27.
Miért érdemes növényi alapú fehérje-kiegészítőt fogyasztani?

Miért érdemes növényi alapú fehérje-kiegészítőt fogyasztani?

Amíg számtalan cikk születik az interneten arról, miért és milyen állati eredetű fehérjét érdemes választani, hogy elérjük a vágyott teljesítményt és formát, addig a növényi eredetű fehérjeforrásokról még mindig kevesebb szó esik. Pedig rendszeres fogyasztásuk bárki számára számtalan előnnyel járhat.

Ételintolarencia, allergia esetén válasszunk bátran növényi alapú fehérjét

Ha gyakran puffadunk különböző ételek elfogyasztása után, esetleg pattanások jelennek meg az arcon, érdemes lehet elmenni egy kivizsgálásra, mert lehet, hogy ételallergiával, intoleranciával küzd a szervezet. Napjainkban sok ember többé-kevésbé érzékeny például a laktózra vagy a tejfehérjére. Ha tejsavó fehérje fogyasztása után felfúvódást, hasmenést, hányingert vagy hasi görcsöket észlelünk, ajánlott lehet áttérni egy allergénmentes, jó minőségű, növényi alapú fehérje étrend-kiegészítő fogyasztására, hogy tehermentesítsük az emésztőrendszert.

 

Támogatják az emésztőrendszer egészségét és könnyen felszívódnak

Az állati fehérjék felszívódása nem feltétlenül olyan jó, mint sokan azt gondolják. Az emésztőrendszerbe kerülve gyakran puffasztó hatásúak, mert a rostok hiánya miatt a fehérje nem tud megfelelően haladni a belekben, így megterhelheti a szervezetet.

„A növényi alapú fehérjeforrások rostban gazdagok, így nagyban hozzájárulnak az emésztőrendszerünk egészségéhez. Továbbá a bennük lévő élelmi rostoknak és a természetes fitonutriensnek köszönhetően jobban és könnyebben szívódnak fel” - tette hozzá Gyöngyösi Szilvia, a MyEatrend márkanagykövete.

 

Diétához is jó választás lehet

A növényi fehérjék további előnyei között említhető, hogy a cukor- és zsírtartalmuk minimális, így nem okoznak számottevő inzulin- és vércukorszint ingadozást. A növényi fehérje-kiegészítők ezen felül pedig akár 70-90%-os fehérje tartalommal rendelkezhetnek, így megkönnyítik egy magas fehérjebevitelű, de alacsony zsírtartalmú diéta megvalósítását, és az áhított forma elérését.

 

Támogatják a szív-és érrendszer egészségét

A pálma- és a kókuszolaj kivételével a növények csak kis mennyiségben tartalmaznak telített zsírsavakat, így akik kevesebb állati, azonban több növényi eredetű fehérjét fogyasztanak, általában alacsonyabb koleszterin szinttel is rendelkeznek. Továbbá a szív egészségének megőrzésében a növényi szterinek is sokat segíthetnek.

 

Fő a változatosság!

Ha több növényi fehérjét fogyasztunk, azzal nem csupán a környezetünket óvhatjuk, de az étrendünket is színesíthetjük. Ha már unjuk a mindennapos csirke és rizs kombinációt, fogyasszunk bátran fehérje pótlásként a hús helyett tofut vagy hüvelyeseket. Így számtalan antioxidánst juttathatunk be a szervezetünkbe és új ízeket is beemelhetünk a diétánkba.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.