2025. május 9.
Közös jótékonysági vacsorát ad 3 Michelin-csillagos séf

Közös jótékonysági vacsorát ad 3 Michelin-csillagos séf

Rasmus Kofoed és a Magyar Bocuse d’Or csapat a rendkívüli vacsoraest bevételét a vidéki szakácstanulók tehetséggondozására fordítja majd.

A magyar gasztronómia idei csúcseseménye lesz június 16-án a Stand Étteremben a Magyar Bocuse d’Or csapat és Rasmus Kofoed, a világ legjobb éttermének, a dán Geranium séfjének közös jótékonysági vacsoraestje. Az esemény a nem mindennapi ízélményeken túl fontos üzenettel és küldetéssel bír: a vacsora értékesítéséből befolyó pénzösszeggel a hazai Bocuse d’Or csapatának felkészülését segítő vidéki szakácstanulók Budapestre utaztatását, elszállásoltatását és ellátását biztosítja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

 

„Minden felkészülésbe bevontunk vidéki szakácstanulókat eddig is. Az utazásuk és a szállásuk költsége azonban mindig az a tétel volt, amit nehéz volt kigazdálkodni. Idén szeretnénk ezzel a jótékonysági vacsoraesttel ezen változtatni – mesél a kezdeményezésről Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke – Az a cél, hogy a sikeresen pályázó tanulók a felkészülés alatt kéthetes periódusokban váltsák egymást. Beleláthatnak így azokba a folyamatokba, amiket máshol nem volna lehetőségük megtapasztalni. A tanulóknak szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy minél több szakmai ismeretet magukba szívjanak a magyar csapat mellett, illetve minél inkább mutassák meg tehetségüket és tudásukat, amellyel a későbbiekben akár maguk is a Magyar Bocuse d’Or csapat tagjai lehetnek majd. Még az is elképzelhető, hogy a második, harmadik commis is közülük kerül majd ki. Ők azok, akik a felkészülés hajrájában végig velünk lesznek, amikor már időre főz a csapat.”

 

 

A Geranium a világszerte legnagyobb szakmai elismerésnek örvendő éttermi rangsor, a World's 50 Best Restaurants 2021-es lisátájának 2. helyén szerepel, a szakmai híresztelések szerint pedig a legesélyesebb az idei évben arra, hogy a lista első helyére rangsorolják. A 3 Michelin-csillagos koppenhágai étterem séfje Rasmus Kofoed, aki a Stand meghívására érkezik Magyarországra. A szakmai kapcsolat évekre nyúlik vissza: Széll Tamás egykori Bocuse d’Or versenyének felkészítőjét üdvözölhetjük Budapesten. A 3 Michelin-csillagos séf egy személyben a valaha volt legsikeresebb Bocuse d'Or versenyző, valódi ikon nemcsak hazájában, a világ talán legizgalmasabb, progresszív gasztronómiai teljesítményeit nyújtó Dániában, hanem világszerte.

 

Rasmus Kofoed Magyarországon most először mutatja be két emblematikus fogását a júniusi jótékonysági vacsoraesten. A vendégek így a sztárséf emblematikus signature halételét is kóstolhatják majd. A 3 Michelin-csillagos étterem ikonikus fogása: márványozott tőkehal, író, petrezselyem, kaviár. Az immár teljesen húsmentes csúcsétterem majdnem teljesen zöldségekre építi menüjét, halakkal és tenger gyümölcseivel azonban dolgoznak. Egy kaviáros-tengeri halas étellel mutatja be a séf a Geranium világát.

 

A Magyar Bocuse d’Or csapat, Dalnoki Bence versenyző és Nyikos Patrik commis segítőikkel kiegészülve pedig ismét elkészíti azokat a fogásokat, amelyekkel ezüstérmet szereztek a Budapesten megrendezett a 2022-es európai döntőn, mégpedig pontosan olyan formában, ahogyan azt március végén a nemzetközi zsűri kóstolhatta.

 

Az ország leghíresebb séfpárosának, az immár két étterem számára is Michelin-csillagot szerzett Szulló Szabinának és Széll Tamásnak két exkluzív fogása és egy desszertje szerepel a nemzetközi vacsoraesten. Ez a menüsor túlzás nélkül világszenzációnak számít. A fogásokat az alkalomhoz illő komoly borsor kíséri, nagy évjáratok ikonikus Champagne-házaktól, többek között a Bollinger 007 Spectre 2009 Jéroboam és a Charles Heidsieck 1989 L’Oenothéque Jéroboam, a desszertek mellé pedig 2006-os Tokaji Aszú és a 2007-es Eszencia jár a Szepsy birtokról.

Még több információ az eseményről ITT.

Megosztás

A wellness nem csak a punnyadásról szól

Hello Mozaik

A wellness nem csak a punnyadásról szól

  • 2025.04.26

Az életmódváltás szinte bármilyen életkorban elkezdhető. Szerencsére egyre többen ismerik fel annak jelentőségét, hogy rendszeres mozgással, edzéssel, kiegyensúlyozott étrenddel, megfelelő mennyiségű és minőségű pihenéssel hozzájárulhatunk testi és szellemi jólétünkhöz.

Tavaszi vitalizálás

Hello Mozaik

Tavaszi vitalizálás

  • 2025.04.2

A tavasz első napsugaraival nemcsak a természet ébredezik téli álmából, hanem az emberek gondolatai is a megújulás körül forognak. Jó lenne karcsúbbnak és energikusabbnak lenni, leküzdeni a tavaszi fáradtságot, feltölteni a szervezet vitaminraktárait. El lehet érni mindezt önsanyargatás és lemondás nélkül?