2024. június 24.
Egészséges receptkönyv a hollókői séftől

Egészséges receptkönyv a hollókői séftől

Legyen szó egy kellemes, kettesben töltött vacsoráról vagy nagyobb, hétvégi vendégvárásról, az étel minden eseményen kitüntetett helyet tölt be. Czanik Balázs Ínyenc fogások egészségesen című receptkönyve olyan recepteket tartalmaz, amik egészségesekés finomak egyszerre.

Manapság nagyon sokan küzdenek ételallergiával, intoleranciával, esetleg szeretnének fogyni vagy csupán odafigyelni magukra, így elengedhetetlen, hogy friss alapanyagokból, laktóz-, tej- vagy gluténmentesen, kevés szénhidráttal étkezzenek. „Az új receptkönyvemben mindenki megtalálja az alkalomhoz és az ízléséhez illő receptet: segítségükkel a különleges birsalmás sütőtök krémlevestől a füstölt sóval sült vajhalon át, egészen a meggyes panna cottáig vizuális élménnyel felérő étel készíthető egészségesen – mondja a szerző. – Szerencsére ma már nagyon sok alternatív megoldás létezik, hogy finom, de alakbarát ételeket fogyaszthassunk. Éppen ezért készítem a receptkönyveimet, hogy ebben tudjak segíteni. Ezúttal olyan fogásokat válogattam össze, amelyekkel nem terheljük túl magunkat.” 

Az ételek megalkotásában közreműködő séf állítja: nem kell óriási rutin ahhoz, hogy otthon is elkészíthetőek legyenek az ételek: „Gyakran mondják, hogy az egészséges és alakbarát ételek nem finomak, ráadásul nem is néznek ki túl jól. Ez sokszor igaz, de mi most mégis rácáfolunk erre. Ugyanis megannyi ínyenc fogást hoztunk, amik egészségesek, könnyen elkészíthetők és roppant mutatósak is. Egy kis ügyességgel igazi élmény lesz a főzés és az étkezés. Számunkra egyértelműen az volt” – teszi hozzá Oláh Zoltán, a hollókői Hotel Castellum séfje.

A receptkönyvben található ételeket MagMaxx kristályokkal lehet még egészségesebbé, különlegesebbé és finomabbá tenni. A MagMaxx csapata német-magyar technológia együttes alkalmazásával kristállyá sűríti a frissen szedett, kézzel válogatott gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek ezáltal megőrzik tápértéküket, így természetes módon táplálják az emberi szervezetet. A keverékeikben odafigyelnek arra, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket megfelelő arányokban társítsák, így teljesen kiegészítik és támogatják egymás felszívódását az összetevők. 

Czanik Balázs több mint 20 éves fittness edzői pályafutása alatt mindig hangsúlyozta, hogy az egészséges életmódhoz nem elegendő csak egy valamit jól csinálni; a mozgás, étkezés, pihenés, valamint az igényesség és a helyes önértékelés együttesen éri el célját. Éppen ezért csatlakozott az EverDerm mentorprogramjához, hogy közösen segítsék azokat, akik elindultak az életmódváltás útján.

„Az EverDerm Laser & Beauty Clinic idén indította el Mentor Programját, amely három szinten érhető el. A Health & Beauty és a Soul & Health & Beauty Program során a résztvevőknek lehetőség nyílik Czanik Balázs életmód tanácsadóval való konzultációra edzés és étkezés témakörben, hiszen szoros az összefüggés a megfelelő életmód, az étkezés és a testünk karbantartása között. Úgy látjuk, hogy mindenkinek szüksége van egy olyan helyre, olyan szakemberekkel, ahol személyre szabott és őszinte tanácsokkal látják el akár egy beauty konzultáció keretein belül, vagy lehetőséget biztosítanak akár életmód vezetésre és tanácsadásra is. Ezt nyújtjuk azoknak, akik hozzánk fordulnak” – hangsúlyozta Slamovits-Horváth Beáta bőrszépészeti nagykövet.

 

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.