2024. április 28.
Tizenhárom előadást mutatnak be Balassagyarmaton

Tizenhárom előadást mutatnak be Balassagyarmaton

A Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok keretein belül összesen tizenhárom előadást láthat a közönség a héten péntektől vasárnapig Balassagyarmaton - adta hírül az MTI.  Az amatőr színházi mozgalom seregszemléjét 36. alkalommal rendezik meg a Nógrád megyei városban.

Hegedűsné Jusztin Gizella, a szervező Mikszáth Kálmán Művelődési Központ munkatársa az MTI-nek elmondta, tíz hazai és három határon túli színjátszócsoport mutatkozhat be az idei rendezvényen. Többek közt a budapesti, aszódi, győri, pécsi, debreceni és tatabányai csoportok mellett Balassagyarmatra érkezik a losonci Kármán József Színház és a Nánai Színjátszócsoport Szlovákiából, valamint a Móka Színjátszó Csoport Romániából.

Az előadásokat a közönség három helyszínen tekintheti majd meg: a szobaszínházban, az épület aulájában és a csaknem kétszáz ember befogadására alkalmas színházteremben. Az érdeklődők izgalmas válogatást láthatnak régi és új klasszikusokból egyaránt, a paletta rendkívül színes lesz. 

A fesztivál második és harmadik napján a zsűri mindig értékeli az előző napon látott előadásokat, emellett a színészek és az érdeklődők részvételével szakmai műhelybeszélgetéseket is folytatnak.

A zsűriben helyet foglal majd Ascher Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, Regős János színész, rendező, a Magyar Színjátékos Szövetség elnöke és Bagossy László rendező, író.

A fesztivált rendezését Balassagyarmat önkormányzata és a Magyar Szín-Játékos Szövetség támogatja. A rendezvényt egyébként 1964-ben rendezték meg először, 1967-től kezdve évente, majd 1990-től kétévente kerül rá sor. 

Megosztás