2024. május 2.
Szabad tárlat Balázs János emlékére Salgótarjánban

Szabad tárlat Balázs János emlékére Salgótarjánban

A nemzetközileg elismert, roma származású festőművésznek a városszépítő egyesület önkéntesei állítanak emléket szabadtéri tárlattal.

A szabadtéri tárlat felállítása szombaton kezdődik Balázs János szobrának közelében, a tárlatot vasárnap délután nyitják meg - tájékoztat az MTI.

A szervező "Sakkozzuk ki!" Akciócsoport tagja, Kelemen Tímea elmondta: a szobor mellett lévő lakóépület oldalsó falát szépítik meg a Március 15. út és a Pécskő út kereszteződésénél. Közösségi festés lesz, az előre elkészített látványtervek alapján bárki bekapcsolódhat majd az alkotásba.

A fal elemei Balázs János festményeinek hangulatát idéző pasztellszíneket kapnak, a felület központi részére pedig egy, a festőművész tipikus motívumait ötvöző montázst festenek fel. Az így elkészült felületre Balázs János festményeinek reprodukciói és versrészletei kerülnek, időtálló tablókon. A tárlat a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum hozzájárulásával készül el, a múzeum tulajdonában lévő képzőművészeti és irodalmi gyűjteményből.

A közösségi élményfestésre szombaton 10 órától várják az önkénteseket, a képek vasárnap délelőtt kerülnek a helyükre.  

 

Megosztás