2024. május 2.
Kezdetét veszi a Tarjáni Tavasz

Kezdetét veszi a Tarjáni Tavasz

Az idei Tarjáni Tavaszt a sokszínű kultúra jegyében szervezik, a következő két hónapban közel 60 rendezvényre kerül sor.

Salgótarjánban 1988 óta minden évben megrendezik a fesztivált, most május végéig színházi előadások, koncertek, hangversenyek, kiállítások várják a vendégeket, de lesz a programban irodalom, zene és tánc is. Dániel Zoltán, Salgótarján polgármestere a Tarjáni Tavasz szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy minden korosztálynak kínálnak programokat, és számos ingyenes rendezvény is lesz. 

A programsorozatot eredetileg az 1984 óta működő nemzetközi dixieland fesztivál köré szervezték ráhangolódásként, ami idén is kiemelkedő esemény lesz. 

A programsorozat keretein belül koncertet ad Salgótarjánban Rákász Gergely és Rúzsa Magdolna, a Rock Arénában a Road és az Ossian, de a nyitóprogramnak szánt szerdai Zorán-koncert a művész betegsége miatt elmarad.

Irodalmi programokon emlékeznek meg a költészet napjáról és a 195 éve született Petőfi Sándorról is. Színházi előadásokra is lehet számítani. 

Tizenhat kiállítás nyílik, illetve tart majd ebben az időszakban, köztük Salgótarján, így szeretlek címmel gyermekrajzokból, Stefan Izso fotóművész május 17-én nyíló tárlata pedig a Fotógaléria 491. kiállítása lesz.

Megszervezik még többek között a roma kultúra napját Balázs János gyűjteményéhez kapcsolódóan. A Nógrád Táncegyüttes adja a tánc világnapi gálát április végén, május közepén tavaszi nótagála is lesz - adta hírül az MTI.

 

 

Megosztás