2024. május 7.
Hat évet kapott babája megöléséért

Hat évet kapott babája megöléséért

A nő 2017 februárjában ölte meg újszülöttjét. Első fokon 6 évet kapott érte.

A Balassagyarmati Törvényszék ítélete nem jogerős, mert az ügyészség nagyobb büntetés kiszabásáért fellebbezett - írja az MTI.

A nő a szülést megelőző napokban információkat keresett a neten a szülés megindításáról, majd tavaly február 20-án otthona mellékhelyiségében leánygyermeknek adott életet.

Az orvosszakértő vizsgálatok alapján a gyermek 34-36 hetes terhességnek megfelelő fejlettségű koraszülött volt, élve született, nem volt fejlődési rendellenessége. 

A vádlott a vécékagylóból egy ágytakaróval a fejénél fogva kiemelte az újszülöttet, dobozba tette, az udvaron flakonokat és éghető anyagokat dobott mellé, majd megkísérelte meggyújtani. Miután ez nem sikerült, a holttestet egy zsákba tette és a ház melléképületében elrejtette. Az újszülött halálának közvetlen oka fulladás volt.

A sajtótitkár közölte: a bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a hasonló jellegű bűncselekmények helyi elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként a vádlott büntetlen előéletét, illetve azt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.