2024. április 23.
Bűnmegelőzési előadást tartott a rendőrség több nógrádi településen

Bűnmegelőzési előadást tartott a rendőrség több nógrádi településen

Interaktív prevenciós előadást tartott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mátraszele, Mátranovák, Homokterenye, Nádújfalu és Nemti lakosainak.

A rövid tájékoztató előadások mellett, filmvetítéssel és szituációs gyakorlatokkal próbálták bemutatni  a bűnözők leggyakrabban használt módszereit a rendőrök.

Elsőként Bencsik Ernő rendőr százados beszélt az „unokázós” csalásokról, valamint a különböző nyereményeket ígérő telefonos átverésekről. Őt követte, Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy, aki a házaló kereskedelem, valamint az egészségügyi szolgáltatással, vendéglátással, vagy kirándulással egybekötött árubemutatók során elkövetett bűncselekményekről mesélt.

Az előadások után következtek a szituációs gyakorlatok, melyekben a résztvevők éberségét mérték. A rendőrök a tolvaj szerepét játszották el és egy lopást imitáltak. A résztvevőknek az volt a feladatuk, hogy megfigyeljék a bűnözőt és minél alaposabb személyleírást készítsenek róla. Az gyakorlatot megelőző előadásoknak köszönhetően, rendkívül pontos és részletes megoldások születtek.  

 

Megosztás