2024. június 24.
Bűnmegelőzési előadást tartott a rendőrség több nógrádi településen

Bűnmegelőzési előadást tartott a rendőrség több nógrádi településen

Interaktív prevenciós előadást tartott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mátraszele, Mátranovák, Homokterenye, Nádújfalu és Nemti lakosainak.

A rövid tájékoztató előadások mellett, filmvetítéssel és szituációs gyakorlatokkal próbálták bemutatni  a bűnözők leggyakrabban használt módszereit a rendőrök.

Elsőként Bencsik Ernő rendőr százados beszélt az „unokázós” csalásokról, valamint a különböző nyereményeket ígérő telefonos átverésekről. Őt követte, Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy, aki a házaló kereskedelem, valamint az egészségügyi szolgáltatással, vendéglátással, vagy kirándulással egybekötött árubemutatók során elkövetett bűncselekményekről mesélt.

Az előadások után következtek a szituációs gyakorlatok, melyekben a résztvevők éberségét mérték. A rendőrök a tolvaj szerepét játszották el és egy lopást imitáltak. A résztvevőknek az volt a feladatuk, hogy megfigyeljék a bűnözőt és minél alaposabb személyleírást készítsenek róla. Az gyakorlatot megelőző előadásoknak köszönhetően, rendkívül pontos és részletes megoldások születtek.  

 

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.