Vanyarcon lovasközpont épül | Hello
2024. május 7.
Vanyarcon lovasközpont épül

Vanyarcon lovasközpont épül

A Lóska Ménes Sportegyesület közel 500 millió forintos támogatást nyert pályázaton új vanyarci lovasközpontjának kialakítására. A hagyományos magyar fajta, a kisbéri félvér bemutatásával lendítenék fel az idegenforgalmat és lovasturizmust a megyében. 

Lóska Máté, a Lóska Ménes Sportegyesület elnöke elmondta: a kisbéri ménes közel 30 éve költözött a településre, a beruházást megálmodó sportegyesület 2016 óta működik jelen formájában. Céljuk és hivatásuk a magyar lovas hagyomány, valamint a kapcsolódó kulturális és természeti örökség turisztikai jellegű hasznosítása. Szeretnék elősegíteni a lovas sportok iránt érdeklődő emberek szervezett összefogását.

Az állomány több mint száz, pótolhatatlan genetikai értékű lóból áll, amelyek Lóska János sok évtizedes tenyésztői munkásságát dicsérik. Nem pusztán a génmegőrzés a cél, minden általunk tenyésztett és felnevelt ló kiképzésre és kipróbálásra kerül a turizmus és a sport területén – mondta Lóska Máté.

A Lóska Ménes Sportegyesület elnöke hozzátette: pályázatot nyújtottak be egy lovas kulturális és turisztikai rendezvényközpont kialakítására. Közel ötszázmillió forint támogatást nyertek.

– Eddig sajnos nem voltak olyan épületeink, amelyek megfelelő színvonalon biztosíthatták volna a fajta méltó bemutatását. A beruházás célja e hiányosság kiküszöbölése annak érdekében, hogy széles célközönség számára kínálhassunk valódi élményt nyújtó kikapcsolódási lehetőséget – mondta Lóska Máté, aki bízik benne, hogy a pályázat által fellendül a lovasturizmus.

– Igyekszünk megfelelni a modern idők elvárásainak. Különlegesség lesz, hogy a látogatók egyedi lószimulátoron próbálhatják ki a lovaglás élményét, biztonságos körülmények között. Speciális játék- és bemutató-szoftverek biztosítják majd az interaktív lovas élmények átélését és kipróbálását – tette hozzá.

Az új lovasközpontban számos változatos programmal várják majd a lószerető és lovak iránt érdeklődő közönséget. Lesznek például állandó és időszaki lovas bemutatók, kiállítások, filmvetítések, animációk, állatsimogatás, szakmai foglalkozások, továbbá táborok és osztálykirándulások is. Emellett a központ és a bemutatótér helyszínéül szolgálhat több, a megyében tartandó eseménynek is.

A kép forrása: nool.hu

Megosztás

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

Hello Gazdaság

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

  • 2024.03.19

A költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatásában.  

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az elÅ‘zÅ‘ évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerÅ‘piac egyik vezetÅ‘ cége, a Bluebird.Â