2024. május 6.
Új áruházláncok Salgótarjánban

Új áruházláncok Salgótarjánban

A Deichmann és a Pepco biztosan érkezik, de vannak olyan pletykák amelyek hamisnak bizonyultak és olyan hírek is terjednek, amelyeket még nem cáfolt senki.

A Deichmann Cipőkereskedelmi Kft. esetében már egészen biztos az üzletnyitás. A vásárcsarnok és piac melletti üzletházban, közel félezer négyzetméteren találjuk majd a lábbeliket forgalmazó boltot. Az átalakítási munkák végeztével, a tervek szerint április 26-án, csütörtökön nyílik az áruház.

A Pepco esetében a soron következő város Debrecen lesz, az üzlet honlapján azonban már találhatunk salgótarjáni munkavégzésre vonatkozó álláshirdetést is, ami bizakodásra adhat okot.

Igaztalannak bizonyultak az Aldiról és a New Yorkerről szóló "hírek". Előbbi nem vásárolt és nem is bérel ingatlant, s utóbbi sem tervez Nógrádban beruházást.

A volt BRG területén is folyik egy beruházás. A Stop Shop és a Lidl nyitásáról egyaránt lehet hallani, de még semmi sem biztos. Annyit leszögezhetünk, hogy a telek közművesítése határidőre megtörtént, feltáró út, kapubehajtó is épült. A legfrissebb értesülések szerint, ha a közútnak számító szakasz megkapja a használati engedélyt, akkor a jelenlegi tulajdonos egy kereskedelmi egységnek értékesíti a területet.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere január végi évértékelő beszédében a Family Center ügyével kapcsolatban leszögezte, hogy különböző üzletláncoktól érkezett már megkeresés. A város vezetése keresi a kapcsolatot jobb nevű üzletekkel, neves áruházláncokkal. Igény lenne és tervek is vannak, azonban tanulva a Family Center elhamarkodott bejelentéséből, ezekről csak akkor fognak beszélni, ha megkezdődnek az építkezések.

A megyeszékhely központjában található Lakberendezési Áruház jövőjével kapcsolatban is hallhattunk már különböző információkat. Mihály Zoltán, a Nógrádkert Zrt. igazgatója portálunknak leszögezte: a közösségi hálón és egyéb „kattintásvadász” oldalakon megjelentek álhírek, a Nógrádker Zrt. azonban jelenleg nem tervezi a salgótarjáni Lakberendezési Áruház bezárását.

Kép forrása: nool.hu (N.D./NMH)

 

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.