2024. május 4.
Tavaly Nógrád megyében volt a legolcsóbb a föld

Tavaly Nógrád megyében volt a legolcsóbb a föld

Szerdán került sor az Agrotax® elnevezésű online értékbecslő rendszer tavalyi adatainak nyilvánosságra hozatalára Budapesten. Az adatokat tartalmazó kiadványról a rendszert kifejlesztő cég ügyvezetője, Sáhó Ákos és Szabó Dániel Róbert, közgazdász, elemző, egyetemi adjunktus beszélt az összegyűlteknek.

A régiónkénti felosztás szerint figyelembe véve az adatokat, a legalacsonyabb átlagos ár Észak-Magyarországon (1,116 millió Ft/hektár), a legmagasabb ár a Dél-Alföldön (1,652 millió Ft/hektár) volt.

A megyei adatok szerint a Budapesthez tartozó földterületek ára volt a legmagasabb (2,411 millió Ft/hektár), míg a legalacsonyabb áron Nógrád megyében cserélt gazdát a föld (947ezer Ft/hektár). Ez utóbbi volt az egyetlen olyan átlagár, amely 1 millió forint alatt volt.

Az adatfeldolgozás alapját a tavaly gazdát cserélt mintegy 280 ezer hektárnyi földhöz kapcsolódó tranzakciós információkból felépített adatbázis adta.

 

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.