2024. május 6.
Öt sikeres pályázatból 400 millió érkezik Nógrád megyébe

Öt sikeres pályázatból 400 millió érkezik Nógrád megyébe

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) újabb projektjei nyertek a megyében. A támogatásoknak köszönhetően a társadalmi felzárkóztatás, a helyi identitás erősítése, a közösségek fejlesztése kap főszerepet. 

A Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Skuczi Nándor jelentette be a jó hírt a nool.hu olvasói számára. Skuczki szerint a támogatás révén, amelynek forrását „A helyi identitás és kohézió erősítése” című TOP-felhívás biztosítja, megvalósulhat a Palócország szíve című rendezvénysorozat, amelynek gazdája a Bátonyterenye önkormányzata által vezetett konzorcium.

Erősödni fog a helyi identitás és kohézió Palotáson és térségében: a kilenc önkormányzatból álló konzorcium vezetője a palotási önkormányzat. A Barangolás a Belső-Cserhát és a Karancs-völgy településein című projektet 16 önkormányzat valósíthatja meg, ők közösen nyújtották be a támogatási kérelmet, Sóshartyán vezetésével.

A „közösség erősítése Nógrádtól Kállóig” című projekt célterülete az a 15 nógrádi település, amelyek a berceli székhelyű Nyugat-Nógrád Térségfejlesztő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorcium vezetésével nyújtották be közösen a pályázatukat.

Helyi identitásfejlesztési program indul a Karancs-völgyében, 11 település részvételével. A balassagyarmati Biztosabb Jövőért Kistérségi Közhasznú Egyesület, mint konzorciumvezető segíti a program megvalósítását az érintett önkormányzatokkal együttműködve

A nyertesek a hivatalos értesítést ma, azaz április 4-én kapják meg, ezután rövidesen megkezdődhet a projektekben foglalt programok megvalósítása.

Megosztás