2024. május 5.
25 kilométernyi mellékút épül Nógrád megyében

25 kilométernyi mellékút épül Nógrád megyében

A 2,6 milliárdos beruházásból több, mint 25 kilométernyi út épül a megyében. A projektet Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatból valósítják meg.

A munkaterületet már átadták, néhány helyen már el is elkezdődtek a munkálatok. A bujáki és a tolmácsi bekötőúton, a Vanyarc-Kálló és a Mátraverebély-Szentkút közötti szakaszon és Cered belterületén már dolgoznak. Pusztaberki község bekötőútján a kivitelezési munkák kedden kezdődnek, itt újrahasznosítják a felmart aszfaltot is.

 

Az útépítés mellett, az útburkolatok, padkák és a szegélyek is javításra kerülnek. A beruházás továbbá kiterjed a szakaszon érintett hidakra, autóbuszöblökre és a vízelvezető árkokra is. Szükség esetén a szalagkorlátokat és a közlekedési táblákat is kicserélik. Nógrád megye teljes közúthálózata 946 kilométer. Ebből még mintegy 100 kilométernyi mellékút felújítása lenne időszerű. Jövőre tovább folytatódhatnak a munkálatok, 26 kilométer hosszú főútvonal felújításra kerülhet sor.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.