2024. április 18.
Horányi Juli őszintén mesél a zeneipar árnyoldaláról

Horányi Juli őszintén mesél a zeneipar árnyoldaláról

Kevesen mernek nyíltan beszélni olyan dolgokról, amit bár sokan tudnak, a külvilág felé mást mutatnak vagy éreztetnek, főleg, ha adott témában egy kollektíva összezár. Horányi Juli nagyon sajnálja, hogy mennyi tehetséges zenészt érint az önpusztító életmód.

„Abszolút legalizálja a művészvilág az alkoholizmust és a drogozást. Én ezt egy nagyon komoly problémának tartom. Nagyon sok művésszel nem tudok erről beszélni, mert támadásnak veszik és eltolják ezt maguktól. Egyrészt problémamegoldásnak használják, nem tudják, hogy mással is lehet oldani a szorongást. Elfogadják, hogy akkor vagy cool, akkor vagy menő, ha használod ezeket a szereket. Van egy ilyen életérzés, egy ilyen habitus, ami elfogadottnak és menőnek számít, és aki ezt nem csinálja az gáz, az nem menő, nem tartozik közénk. Ezért ebbe sokan belemennek, hogy elfogadja, befogadja őket a közösség, tehát vannak itt téves elgondolások. Másrészt pedig senki nem gondolja, hogy ez rá hosszú távon hatással lesz és nem tudják, hogy a kábítószermaradványok sejtszinten ottmaradnak a testben és azok onnan nem tisztulnak ki, amik hosszú távon nagyon sok problémát tudnak okozni” – mesél a színfalak mögötti világról az énekesnő a Spirit FM-en is hallható #nofilter – Nők, filter nélkül Köböl Anitával című műsorban.

 

Juli az X-Faktor ötödik évadjának döntőseként nagy reményekkel vágott neki a verseny utáni időszaknak, aztán rövid időn belül úgy döntött, más utat akar járni, mint amivel akkoriban találkozott, ezért három évre tudatosan háttérbe vonult. „Szakmán belül bezár az a közeg, akik használják ezeket a szereket. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy kicsit van egy ilyen érzete a dolognak. Volt, hogy azt éreztem, hogy bizonyos körökbe azért nem tudok bejutni, mert én ebben nem veszek részt” – teszi hozzá Juli, aki számára annyira fontos lett erről beszélni, hogy mostanában fiatalok előtt tart előadásokat ebben a témában.

 

Az énekesnő arra is kitér, milyen lelki megpróbáltatásokon ment keresztül a versenyt követő időszakban, hogyan küzdött meg saját démonjaival, miképp győzte le magában azt az örök vívódást, hogy ne hasonlítgassa magát örökké másokhoz és miként tudott megerősödni ebben az állandóan másokkal szembe állított világban, ahol másodpercenként pörögnek a szemünk előtt a dolgok. Ezekkel a gondolatokkal sokaknak nyújthat kapaszkodót az énekesnő, amiket az interjúban részletesen meghallgathatunk.

Megosztás