2024. május 6.
Hatvanadik házassági évfordulóját ünnepelte a salgótarjáni pár

Hatvanadik házassági évfordulóját ünnepelte a salgótarjáni pár

Tóth Gyula és Tóth Gyuláné napokban tartotta a gyémántlakodalmát salgótarjáni otthonukban. Az ünneplés során meséltek találkozásukról és ez eddig eltöltött közös időről.

Tóth Gyula és felesége, 1955-ben találkoztak először egy üzletben, ahol a férfi leszerelése után dolgozott. Gyulának egyből megtetszett az akkor 15 éves lány, még aznap mesélt is édesanyjának róla, aki bátorította, hogy keresse meg a lányt és udvaroljon neki.  A találkozásból hatalmas szerelem szövődött, 3 évvel később, 1958. májusában összeházasodtak. 

– Siófokon volt a nászutunk, amelyre máig úgy emlékszünk, mintha csak tegnap lett volna. Akkor indult a helyszínről az első repülőjárat Budapestre, ezért vonat helyett azzal indultunk haza. Életünkben először ültünk repülőn, amelyre azóta sem volt példa – mesélte a házaspár.

Gyula bácsi méhész munkájának köszönhetően, sokat utaztak az országban együtt. Ezeket a pillanatokat boldogan idézték fel, mint egy-egy rövid nászutat.

A szép emlékek mellett, azonban két súlyos tragédia és érte a házaspárt. Első gyermeküket Ágnest két hetes korában 1961-ben, míg 41 éves fiúkat Zoltánt, 2006-ban veszítették el egy autóbalesetben.

Tóth Gyuláné és férje szerint a hosszú házasság titka a kölcsönös tisztelet és szeretet, a megbocsátás és a kompromisszumkészség.

Megosztás