2024. május 1.
Elkapták a bombával fenyegető nőt

Elkapták a bombával fenyegető nőt

Elfogták azt a nőt, aki bejelentette, hogy a Balassagyarmati Törvényszék épületében bomba fog robbanni.

A Balassagyarmati Törvényszéket még március 21-én hívta fel egy ismeretlen nő azzal, hogy a törvényszék épületében 20 percen belül bomba fog robbanni. A bejelentés után a környéket lezárták, kiürítették a törvényszék épületlét, valamint a szomszédos épületeket is.

Bombakutató rendőrök átvizsgálták a törvényszék épületét, de nem találtak bombát. Ezután elkezdték keresni a telefonálót. 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Bevetési Alosztály munkatársai három nap alatt meg is találták a nőt, és budapesti tartózkodási helyén elfogták.

A rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállított H. Ildikó 41 éves budapesti lakost közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A nő beismerte tettét, azt is elárulta, előre eltervezte a bejelentést. A hatóság tagjai az ügy iratait bíróság elé állítás javaslatával küldik meg az illetékes ügyészségnek - tájékoztat a nograd24.hu.

Megosztás